17 januari 2023 - Leden Nieuws

Nieuwjaarsbijeenkomst 2023: Roland Grimberg ondernemer van 2022; Young Talent Award uitgereikt aan Riene Huijbers

Na twee jaar een digitale avond van de Nuenense ondernemer, kon 2023 gelukkig weer gezamenlijk worden ingeluid tijdens een bruisend evenement getiteld ‘Make it Happen’ in het Klooster in Nuenen met als thema ‘Werkgeluk’ 

Vaste onderdelen van de nieuwjaarsbijeenkomst zijn de verkiezing van de Ondernemer van het jaar en de uitreiking van de Young Talent Award.

Uit het juryrapport van commissie ‘Ondernemer van het Jaar’:

Voor veel bedrijven is boeien en binden van werknemers een zeer actueel thema.
De huidige krapte op de arbeidsmarkt en stijgende inflatie vraagt veel creativiteit en flexibiliteit van onze leden.

Bij de keuze voor de ondernemer van het jaar hebben we geluisterd naar jullie ondernemersverhalen, strategieën en visies op de huidige arbeidsmarkt. Succesfactoren of lessons learned die ons alle kunnen inspireren of behoeden voor fouten.

Eén ondernemer heeft ons met name geïnspireerd: Roland Grimberg

Hij is een supermarktondernemer pur sang die het vak met de paplepel is ingegoten.

Gestart met de Plus formule in Eindhoven, daarna C1000, en sinds een aantal jaren alweer als franchisenemer van de Jumbo in Nuenen.

Na het afronden van zijn Masterstudie treedt hij al vrij snel in de voetsporen van vader Ton.

De jury ziet dat ondernemerschap verschil kan maken in supermarktland en dat laat Roland zien. Met vele concurrenten op loopafstand laat Jumbo Ton Grimbergen een zeer mooie omzet groei zien de afgelopen jaren.

Werkgeluk

Na 2 jaar Corona, waarbij de supermarkten goede zaken deden, zijn er in 2022 nieuwe tijden aangebroken; personeelsgebrek, energiekosten die de pan uitrijzen en stijgende kosten van de producten.

De Jumbo Ton Grimberg heeft aan personeelsproblemen niet veel ongemak ondervonden doordat jarenlang juist hierop is ingezet. Voor Roland is het opzetten en in stand houden van een krachtig team van medewerkers, die veelal jarenlang bij hem in dienst blijven, van wezenlijk belang. Om de jeugdige medewerkers te binden en te boeien biedt hij ze vaak een jaarcontract aan, waardoor hij, de vaak snel wisselende jeugd, enige zekerheid en vastigheid kan bieden. Deze strategie heeft dus ook duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Voor het binden van vast personeel zijn de loonkosten uiteraard wel hoger, maar Roland kiest voor continuïteit op langere termijn en daarmee voorkomt hij onrust op korte termijn. Ook bezuinigt hij niet op het aantal medewerkers in de winkel. De hogere personeelskosten drukken op de marge maar die continuïteit en service naar de klanten is belangrijker: ondernemen vandaag is nadenken over de dag van morgen en daarna. Bezoekers van de Jumbo zien dan ook steeds dezelfde gezichten, de collega’s van de Jumbo zijn altijd vriendelijk en staan het winkelend publiek accuraat te woord. Het personeelsbestand is een mooie mix van flexibele jongeren en een vaste groep oudere medewerkers. Hiermee onderscheidt Roland zich duidelijk ten opzichte van andere supermarkten in de regio.

Roland is ook altijd te enthousiasmeren voor acties van lokale initiatiefnemers, hij heeft zitting in het centrummanagement waar hij zich druk maakt om het winkelen en shoppen in Nuenen aantrekkelijk te houden. Roland probeert zich voor alle lokale initiatieven in te zetten en steunt daarmee veel goede doelen. Het succesvolle “Dwers op het ijs” is mede door sponsoren zoals Jumbo en Roland tot stand gekomen.

De commissie is daarom unaniem van oordeel dat Roland zich de afgelopen jaren, zodanig als ondernemer heeft ontwikkeld en onderscheiden, dat de benoeming tot Ondernemer Van Het Jaar 2022, maar naar één persoon kan gaan.

Namens het bestuur van het OCN en de commissie Ondernemer van het jaar, feliciteren wij hem en het team van Jumbo Ton Grimberg met deze meer dan terechte titel Ondernemer van het Jaar 2022’

Young Talent Award

Uit een aantal inzendingen zijn de volgende drie jonge ondernemers genomineerd:
Riene Huijbers (Kinderopvang Krakenburg), Ben Sanders (Blue worldseafood) en Tom Eskes (Maakt-projecten).


Tijdens de bruisende nieuwjaarsbijeenkomst in het Klooster in Nuenen hebben deze drie genomineerden zich gepresenteerd.
De ruim 165 aanwezigen kozen als overtuigend winnaar van de Young Talent Award Riene Huijbers.
Riene was erg trots en dankbaar dat ze samen met haar broer en moeder deze award heeft gewonnen.


De bijeenkomst met als thema ‘Werkgeluk’ startte met een walking dinner, voortreffelijk verzorgd door restaurant Olijf.

Na het officiële gedeelte van de avond en een masterclass Werkgeluk met de nodige dosis humor door Marcel Stevens, volgde een afterparty in het prachtig ingerichte klooster.

Zoals vanouds was het een erg gezellige en geanimeerde bijeenkomst. De foto’s van deze avond, gemaakt door Bart Verkuijlen LAVFotografie | Video

Share:
Copyright © All Rights Reserved
Webdevelopment: WebRTB Nuenen