OCN lid

Elektrotechnisch Buro Van Keulen BV

Maakt het verschil

Elektrotechnisch Buro Van Keulen weet elektrotechniek te vertalen in slimme oplossingen die het verschil maken in uw omgeving. Technisch inzichten een sterk gevoel voor de behoeften van mensen vormen de ingrediënten voor onze vernieuwende concepten; uw wensen vormen het uitgangspunt. Wij zijn een toonaangevende partner in elektrotechnische installaties in de meest ruime zin van het woord. Met onze kennis van elektrotechniek en domotica – ook wel het intelligente wonen en werken genoemd– verzorgen wij installaties van ontwerp tot aanleg en onderhoud.

Van gloeilamp naar domotica

Het is alweer tachtig jaar geleden dat Elektrotechnisch Buro (ETB) Van Keulen het levenslicht zag. Letterlijk, want in die periode startte Dorus van Keulen met het verlichten van woningen. In die tijd beleefde de gloeilamp haar doorbraak: met slechts één enkele draai aan de schakelaar werden de tot dan toe schaars verlichte huizen in het volle licht gezet.

Samen met zijn echtgenote stichtte Dorus van Keulen een gezin met maar liefst achttien kinderen. Vijf zoons gingen aan de slag in het bedrijf van hun vader. In de Tweede Wereldoorlog werden zij echter gedwongen voor de concurrent te werken. Na de bevrijding werd het nooit meer hetzelfde als voorheen. Enkele zoons verlieten het ‘Van Keulen-nest’ en begonnen voor zichzelf. Het was uiteindelijk zoon Wim die het stokje van zijn vader overnam in de jaren zeventig. Tegen die tijd had Van Keulen zich ontwikkeld tot een eenvoudig elektrotechnisch bedrijf. Voor Wims zoon Gerard stond al op jonge leeftijd vast dat hij de zaak ooit zou overnemen.

Explosieve groei

Inmiddels staat Gerard van Keulen al ruim 25 jaar aan het roer van de organisatie. Onder zijn bezielende leiding heeft het bedrijf een explosieve

groei doorgemaakt. Met name op het gebied van domoticatechnologie

– eventueel in combinatie met een glasvezelnetwerk – heeft het Nuenense

bedrijf zich ontpopt tot een echter koploper. ETB Van Keulen heeft zelfs aan de wieg gestaan van de domotica. Daarbij is het uitgangspunt altijd om het leven van mensen aangenamer en veiliger te maken.

Voor zorgeloos woongenot

Als het gaat om comfortabel en zorgeloos wonen in en om het huis, is Elektrotechnisch Buro Van Keulen uw aangewezen partner. De experts

van ETB Van Keulen denken graag met u mee en weten uw wensen en ideeën op creatieve wijze te vertalen naar een elektrotechnisch concept op maat. Of het nu gaat om een elektrische huisinstallatie, verlichting, inbraakbeveiliging, datanetwerk of brandmeldsysteem.

ETB Van Keulen ontwerpt, installeert en onderhoudt vrijwel alle denkbare elektrotechnische en aanverwante installaties. Dankzij de automatisering van uw installaties profiteert u van bedieningsgemak, flexibiliteit en veiligheid.

Sfeervolle verlichting

Ook als het aankomt op verlichting – de meest sfeerbepalende factor in en om uw huis – denkt ETB Van Keulen met u mee. Samen met u en een eventuele architect stelt ETB Van Keulen een merkonafhankelijk, efficiënt lichtplan op dat garant staat voor de door u gewenste uitstraling.

Belangrijke aspecten, zoals (brand)veiligheid, energiebesparing en onderhoudsgemak, worden in het plan meegenomen. Zo heeft ETB Van Keulen al menige woning en kantoorruimte van sfeervolle verlichting voorzien: wandverlichting, inbouwverlichting, tuinverlichting, enzovoort. Uiteraard is het bedrijf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, zoals ledverlichting.

Zorgeloos wonen

Niets is zo belangrijk als het gevoel van veiligheid in eigen huis. Helaas is dat in onze huidige samenleving niet altijd meer vanzelfsprekend. Daarom biedt ETB Van Keulen uiteenlopende oplossingen die bijdragen aan de veiligheid in en om uw huis: installaties voor inbraakbeveiliging, toegangscontrole, camerabeveiliging en een brandmeld- en ontruimingssysteem. Ook domotica kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan veilig wonen. Daarover leest u verder meer.

Duurzaam, zuinig en efficiënt

Voor zakelijke omgevingen en utiliteitsgebouwen heeft Elektrotechnisch Buro Van Keulen doordachte elektrotechnische concepten die geheel zijn afgestemd op de specifieke situatie. Efficiëntie, energiebesparing en duurzaamheid staan daarbij altijd voorop. Zo heeft ETB Van Keulen zich als een waardevolle partner bewezen voor projectontwikkelaars, aannemers en woningstichtingen.

Winkels, scholen, sporthallen, bedrijven… Of het nu gaat om de verlichting in een ontvangstruimte, etalage of magazijn: in de ene omgeving staat sfeer voorop, in de andere gaat het om puur functioneel licht. ETB Van Keulen weet daarin altijd de juiste balans te vinden. Als het gaat om energiebesparing, duurzaamheid en efficiëntie bekijken de adviseurs van ETB Van Keulen op basis van complete lichtberekeningen wat de beste oplossing is voor u.

Breed scala

Maar verlichting is slechts één aspect van het brede scala aan diensten: ETB Van Keulen is thuis in uiteenlopende disciplines. Omvangrijke computernetwerken met glasvezelverbinding en kabeldraagsystemen, domotica, gebouwbeheersystemen, datanetwerken en bekabeling, videointercominstallaties,geluids installaties, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, inbraaksignalerings- en toegangscontrolesystemen of telefooninstallaties;

ETB Van Keulen gaat geen uitdaging uit de weg. Het elektrotechnisch buro staat u in alle stadia van het bouwproces met raad en daad terzijde. Uiteraard geldt: hoe eerder u de elektro- expert inschakelt, hoe beter gewaarborgd.

Gestroomlijnde processen

Productieprocessen verlopen optimaal dankzij de geïntegreerde PLC (Programmable Logic Controller)-besturingskasten van Elektrotechnisch Buro VanKeulen. Bij grotere projectmatige opdrachten kan ETB Van Keulen in alle stadia van het bouwproces worden ingeschakeld. Uiteraard komt de expertise van ETB Van Keulen het beste tot haar recht wanneer het bedrijf al in de ontwerpfase bij een project wordt betrokken; zeker bij complexe industriële toepassingen.

De engineers van ETB Van Keulen ontwerpen zorgvuldig uitgekiende PLCbesturingskasten waarin alle door u gewenste componenten worden verwerkt. Zo wordt een vlekkeloze werking binnen de productiestraat gewaarborgd. De besturingskasten van ETB Van Keulen zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld de regulering van luchtbehandelings-, airco- en cv installaties. De oplossingen van ETB Van Keulen hebben hun meerwaarde al bewezen in uiteenlopende industriële sectoren, waaronder de vleesverwerking,glasrecycling, wegenbouwrecycling en betonmortelindustrie.

Uitgebreide oplossingen

Net als voor de zakelijke markt verzorgt ETB Van Keulen ook de volgende installaties voor industriële doeleinden: verlichting, domotica, gebouwbeheersystemen, datanetwerken en bekabeling, video-intercominstallaties, geluidsinstallaties, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, inbraaksignalerings- entoegangscontrolesystemen en telefooninstallaties.

Ontdek de wereld van domotica

Elektrotechnisch Buro Van Keulen is gespecialiseerd in domotica, ofwel het ‘intelligente wonen en werken’. Domotica is de verzamelterm voor alle elektrotechnische hoogstandjes die in verbinding met elkaar bijdragen aan aangenaam, veilig en comfortabel wonen. Maar, belangrijker nog dan wat domotica precies ís, is wat het voor u kan dóen. Met de domoticata van ETB Van Keulen gaat er een wereld voor u open.

De mogelijkheden van domotica zijn nagenoeg ongelimiteerd: simpel of complex, voor toepassing in woningen of kantoorpanden, esthetisch of functioneel verantwoord en voor alle leeftijden en levensstijlen. In domotica- omgevingen wordt de besturing van apparaten op het gebied van zorg, communicatie, klimaat, beveiliging en ontspanning in één systeem geïntegreerd. Dit systeem kunt u eenvoudig bedienen vanaf de door u gewenste plek op het door u gewenste tijdstip. En dat is wel zo gemakkelijk!

Zo tovert u uw woning vanuit uw luie stoel met één druk op de knop om in een sfeervol verlichte ruimte; met gesloten gordijnen en een behaaglijke temperatuur voor een heerlijk ontspannen tv-avondje. De domoticatoepassingen van ETB Van Keulen kunnen zo ook het (zelfstandig) leven en wonen voor ouderen vergemakkelijken en veraangenamen. Denkt u bijvoorbeeld aan een elektronische deuropener of een bewegingsdetector die alarm slaat wanneer er enige tijd geen beweging meer wordt geconstateerd. Ook in kantooromgevingen zijn domotica oplossingen mogelijk voor bijvoorbeeld de ventilatie, verwarming of beveiliging van het pand. Uw woon- en werkbehoeften vormen het uitgangspunt. De keuze is geheel aan u!

Laat u overtuigen

Als erkend domotica-installateur (KNX Professional) denkt ETB Van Keulen graag met u mee over de mogelijkheden. Ook bent u van harte welkom voor een demonstratie in het speciaal ingerichte Domotica Info Center in Nuenen. Zo kunt u de voordelen en verstrekkende mogelijkheden van domotica zelf zienderogen ervaren. Kom dus langs en laat u overtuigen!

  • domotica
  • Elektrotechniek
Contactgegevens

Elektrotechnisch Buro Van Keulen BV

Contactpersoon

Gerard van Keulen

Ondernemers Contact Nuenen is niet verantwoordelijk voor de content van deze pagina.
Copyright © All Rights Reserved
Webdevelopment: WebRTB Nuenen