7 januari 2020 - Secretariaat

OCN Nieuwjaarsgala maandag 6 januari 2020

Ook dit jaar was het druk bezochte nieuwjaarsgala van OCN op  maandag 6 januari in de Collse Hoeve in Nuenen weer een groot succes. De ondernemers en gasten met hun partners ontmoetten elkaar in een feestelijke sfeer en wensten elkaar het beste voor 2020 toe, het jubileumjaar van OCN waarin het 40-jarig bestaan op meerdere momenten aandacht zal krijgen met als hoogtepunt een groots feest op vrijdag 26 juni a.s.

Het geanimeerde jaarlijkse gala waarin de gasten genoten van een prima verzorgd diner met live muziek, verzorgd door Lotte en Frenk.

Voorzitter Jan Veldsink heette de leden en gasten van harte welkom en wenste allen een gelukkig nieuwjaar in goede gezondheid.

Hij blikte terug op gebeurtenissen wereldwijd op politiek en economisch vlak in 2019  en verbond deze met het ondernemersklimaat in Nuenen. We moeten vooral zien wat we wel hebben en dat we het in Nederland beter hebben dan vele anderen! Nieuwe uitdagingen bieden ook weer nieuwe kansen.

Hij riep de aanwezigen op naast de belangrijke zakelijke relaties buiten Nuenen en internationaal, vooral ook te blijven investeren in de band met de collega-ondernemers en daarmee elkaar te versterken.

Jan noemde de leden die ons zijn ontvallen; Dik de Groot en Henk Pero. Hij maakte melding van de belangrijke contacten die OCN heeft met de gemeente en de vele geslaagde verenigingsactiviteiten in 2019.

Hij noemde met respect de activiteiten in Zuid-Afrika voor de Stichting Homeplan (op initiatief van Gerard van Keulen) die grote impact hebben gehad op de vele betrokken vrijwilligers. Totaal is er € 32.000,= opgehaald en konden er 9 huizen worden gebouwd.

Tot slot maakt Jan melding van het jubileumjaar 2020 en vraagt de leden om eventuele ideeën en wensen m.b.t. de komende activiteiten te melden.

Burgemeester Maarten Houben hield een nieuwjaarstoespraak waarbij hij de huidige hoogconjunctuur noemt, maar oproept tot lange termijn visie en aandacht vraagt voor verduurzaming, samenwerking in en buiten de regio. Hij sprak over de toekomst van Nuenen, revitaliseren bedrijventerreinen, bereikbaarheid, ondermijning en het belang van sociaal ondernemerschap.
De burgemeester riep de ondernemers op hem te blijven ‘lastigvallen met vragen’ t.b.v. zijn lobby voor de Nuenense (ondernemers)belangen.

Tijdens het diner werd op spectaculaire wijze het nieuwe logo van OCN gepresenteerd door showgroep Escola de Samba Os Malandros met muziek en dans.

Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2019 door Arno Aarts, voorzitter van de Commissie.

Hij feliciteerde Hans Duisters, CEO van Sioux, die door de jury tot winnaar is verkozen.
Uit het juryrapport

‘Hans heeft in de afgelopen jaren, maar zeker in 2019 met de overname van het Duitse 4Plus en de ontwikkelingen in China aangetoond een ondernemer te zijn die uitdagingen aan durft te gaan en kansen ziet die niemand anders voor ogen had. En met succes.’

Hans en werd geroemd om zijn eigenschappen;  is creatief, mensgericht, verantwoordelijk, open en eerlijk, professioneel en resultaatgericht, heeft passie en is gedreven; kortom een inspirerende ondernemer, een terechte winnaar van deze prijs.

Uit handen van voorzitter Jan Veldsink ontving Hans de bijbehorende sculptuur.

De jonge talenten kwamen deze avond eveneens aan bod tijdens de verkiezing Young Talent Award.
Genomineerd waren Elise Vereijken van Dekeukenvanelise, Mark Snoeijen van Axis International en Pieter Snoek van Fleetaccess.
Hubert von Heyden, voorzitter van de vakjury riep Elise, Mark en Pieter op het podium waar ze een pitch van 1,5 minuut verzorgden over hun ondernemersactiviteiten.
Na een stemming door de vakjury (60%) en de aanwezigen (40%) werd Elise tot winnaar gekozen.
Voorzitter Jan Veldsink feliciteerde haar namens OCN complimenteerde haar met haar activiteiten en reikte een oorkonde uit.

Over de beide verkiezingen zijn persberichten uitgebracht met meer achtergrondinformatie.
Lees hier het bericht over Hans Duisters;
Lees hier het bericht over Elise Vereijken

Share:

Mediagalerij

Copyright © All Rights Reserved
Webdevelopment: WebRTB Nuenen